Uvedena aplikacija za popis stalnih sredstava u BHDCA

Naša kompanija je u februaru 2014. godine uspješno završila projekat uvođenja aplikacije za popis stalnih sredstava u BHDCA – Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH, što je podrazumjevalo i integraciju Oracle modula za stalna sredstva primjenom odgovarajuće bar-kod tehnologije.

Kao budžetski korisnik, BHDCA ima direktan pristup Informacionom sistemu finansijskog upravljanja (ISFU) koji je baziran na Oracle eBusiness Suite poslovnim aplikacijama. Oni sve svoje transakcije obuhvatajući ulazne i izlazne fakture, blagajničko poslovanje, naloge za knjiženje, evidenciju stalnih sredstava i zaliha, kao i relevantne promjene u pomoćnim knjigama stalnih sredstava i zaliha unose direktno u ISFU sistem. BHDCA se odlučio na integraciju Oracle modula stalnih sredstava sa Barcode čitačima u okviru ISFU sistema, što je omogućilo jednostavan uvoz rezultata popisa i inventure, gdje se prilikom samog procesa uvoza podataka vrši validacija kako bi se osigurali potpuni i tačni podaci koji se na kraju učitavaju u ISFU sistem.

Uvedena aplikacija im je omogućila brži, kvalitetniji i pouzdaniji popis stalnih sredstava, kao i mogućnost upoređivanja stvarnog i knjigovodstvenog stanja, gdje korisnik vrlo lako može da prilikom analize vrši korekcije utvrđenih razlika u ISFU sistemu.

(*ISFU – Informacioni sistem za finansijsko upravljanje bazirano na Oracle eBusiness Suite poslovnim aplikacijama, obuhvata: glavnu knjigu, obaveze prema dobavljačima, potraživanje od kupaca, upravljanje gotovinom, stalna sredstva i zalihe).